De què és compon?



Una alimentació saludable i equilibrada ha d’incloure la major varietat d’aliments de cada grup, ja que tenen característiques nutricionals diferents que ens ajudaran a trobar l’equilibri d’una dieta saludable. És molt important tenir en compte un consum adequat de cadascun dels grups alimentaris amb les quantitats recomanables. 
 
 
L’alimentació sana es basa en el fet que no hi ha aliments beneficiosos ni perjudicials, sinó que el més important és mantenir una aportació mínima de tots ells, ja que el seu conjunt aconsegueix un equilibri nutritiu adequat.
La dieta mediterrània es basa en el model alimentari que més s’acosta a les recomanacions de la piràmide alimentària, aquesta es caracteritza per l’abundància d’aliments vegetals, com l’arròs, les hortalisses, el pa, les verdures, les fruites, els fruits secs i les llegums, també inclou l’ús d’oli d’oliva com una font principal de greix.
 
Aquesta es complementa amb un consum moderat de peix, marisc i aus; productes làctics i ous, també s’ha de tenir en compte que s’han de consumir petites quantitats de carns vermelles.
Tambés és molt important seguir una bona hidratació i no fer abus de begudes ensucrades i amb al contingut de cafeina
Es recomana realitzar 5 àpats diaris, per distribuir l’energia dels aliments, aquests s’adapten en esmorzar, dinar i sopar i dos de complementaris un a mig mati i l’altre a mitja tarda. S’aconsella no deixar passar massa temps entre àpats, també és molt important no saltar-sen cap i aixì assegurar l’aport energetic idoni en cadascun dels àpats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario