Una alimentació saludable i equilibrada ha d’incloure
la major varietat d’aliments de cada grup, ja que tenen característiques
nutricionals diferents que ens ajudaran a trobar l’equilibri d’una dieta
saludable. És molt important tenir en compte un consum adequat de cadascun dels
grups alimentaris amb les quantitats recomanables.
L’alimentació
sana es basa en el fet que no hi ha aliments beneficiosos ni perjudicials, sinó
que el més important és mantenir una aportació mínima de tots ells, ja que el
seu conjunt aconsegueix un equilibri nutritiu adequat.
La dieta
mediterrània es basa en el model alimentari que més s’acosta a les
recomanacions de la piràmide alimentària, aquesta es caracteritza per l’abundància
d’aliments vegetals, com l’arròs, les hortalisses, el pa, les verdures, les
fruites, els fruits secs i les llegums, també inclou l’ús d’oli d’oliva com una
font principal de greix.
Aquesta
es complementa amb un consum moderat de peix, marisc i aus; productes làctics i
ous, també s’ha de tenir en compte que s’han de consumir petites quantitats de
carns vermelles.
Tambés és molt important seguir
una bona hidratació i no fer abus de begudes ensucrades i amb al contingut de
cafeina
Es recomana
realitzar 5 àpats diaris, per distribuir l’energia dels aliments, aquests s’adapten
en esmorzar, dinar i sopar i dos de complementaris un a mig mati i l’altre a
mitja tarda. S’aconsella no deixar passar massa temps entre àpats, també és
molt important no saltar-sen cap i aixì assegurar l’aport energetic idoni en
cadascun dels àpats.
No hay comentarios:
Publicar un comentario