Tenim dos tipus de carns, la vermella i la blanca, a
continuació explicarem en que consten aquests dos tipus de carns, i com es
poden diferenciar entre elles.
Característiques
de la carn
Generalment la carn blanca prové d’animals joves i la
carn vermella d’animals adults.
La carn blanca conté menys greixos que la carn vermella,
concretament té menys greix saturat i menys colesterol a conseqüència resulta
més cardiosaludable.
Dins les carns vermelles és convenient escollir la carn
magra, ja que aquesta conté menys greixos.
No tota la carn de porc conte alt contingut de greixos,
depenen de la zona del animal podrem dur una alimentació cardiosaludable.
TIPUS
DE CARNS
|
|
Blanca
|
Vermella
|
Conill
|
|
Cabrit
|
Vaca |
Pollastre
|
Cavall
|
Pavo
|
Vedella
|
Ànec
|
Porc
|
estrus
|
FREQUÈNCIA SETMANAL DE CONSUM DE CARN
|
|
Carn vermella
|
1cop per
setmana
|
Carn blanca
|
3-4 cops per
setmana
|
Embotits i
visceres
|
ocasionalment
|

Aquesta ens aporta al nostre organisme proteïnes, ferro
vitamina B, apart de minerals que varien segons l’espècie i la part de l’animal
que consumim.
Una alta ingesta d’aquesta carn ens pot portar problemes
greus, com podrien ser malalties cardiovasculars, obesitat i risc de patir un
càncer de colon, per tant la quantitat recomanada per adults de carn vermella
es entre 2 o 3 vegades al mes.

El seu color es determinat per la mioglobina , aquest és
un pigment vermell que denomina principalment el color de la carn.
Actualment la carn blanca ens prové de moltes granges amb
animals domesticats, pocs son obtinguts directament de la caça.
No hay comentarios:
Publicar un comentario